Serviciile Google în România – cât de tare ne influențează viața

Nu este nevoie să vă mai menționăm faptul că Google-ul este extrem de popular în întreaga lume. Implicit, serviciile Google în România sunt extrem de populare. Să aflăm, cât de tare ne influențează viața.

De la Search, Maps, YouTube, Android, până la Ads și Ad Sense, toate acestea fac parte din serviciile Google în România. Oferite de gigantul tech și sunt des utilizate, la noi în țară. Ca să înțelegi cât de mult ne influențează acestea viața pe teritoriul țării noastre, compania britanică Public First a realizat un studiu cu numele Impactul Google în România. Prin acest studiu, urmărește să scoată în evidență beneficiile utilizării produselor și serviciilor Google la noi în țară. Din mai multe puncte de vedere. Viața de zi cu zi, calitatea vieții, dezvoltarea companiilor, creștere economică, educație, antreprenoriat, carieră, inovație etc.

Ce sumă cheltuie un utilizator pe serviciile Google în România și cât de des le folosește?

Pentru un utilizator de internet din România, valoarea medie aferentă utilizării produselor Search, Maps și YouTube este estimată la mai puțin de 150 de lei/lună. Mai exact 130. Suma a fost calculată luând în considerare mai multe estimări. Timpul economisit, facilitarea accesului la informații, conexiunile create, precum și date din sondaje privind suma minimă cu care consumatorii cred că ar trebui să fie despăgubiți dacă ar pierde accesul la fiecare dintre produse.

Google ne ajută să câștigăm timp

Folosirea produselor Search și Maps înseamnă timp câștigat  pentru utilizatori. Potrivit studiului, utilizatorii români economisesc cel puțin 23 de ore anual folosind Google Search. Și 3 ore pe an cu ajutorul Google Maps.

Serviciile Google în România – cât de importante sunt?

Utilizarea serviciilor Google în Romînia este văzută ca un sprijin pentru dezvoltare și inovare. Căutarea online reprezintă acum modalitatea cea mai eficientă prin care clienții intră în legătură cu o companie. Așa spun concluziile studiului. În medie, fiecare leu cheltuit în Google Ads generează companiilor câștiguri de 8 lei la noi în țară, arată studiul Public Frist. Ceea ce reflectă importanța produselor și serviciilor Google.

Din punct de vedere profesional. utilizarea de  produse precum G Suite sau Search duce la creșterea productivității, deprinderea de noi competențe și îi ajută în dezvoltarea carierei.

Deci, cu siguranță serviciile Google din România, sunt de o importanță majoră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 6 =